Tuesday, May 24, 2011

indie.

Sekali tengok aku dah telebih teruja sebab first time pi tengok indie indie band ni. O.o
Sha pegi pun sebab nak jumpa college mates yang memang rindu sangat. Heeee, konon member setia la sha ni. :D memang pun ! anyway check them out guys, they're awesome future artistes.




hihihi. so as usual bila budak naive seperti saya di campak di sebuah kawasan yang benar benar asing dari norma biasa, Sha jadi penakut + amazed + observant + banyak berfikir + mata bulat = jakun.
Hehehehe.

Setelah pergi ke hari sukan anak anak kecil saya pagi Sabtu, 21st May 2011,
Nicky amik di mall untuk menghabiskan sepanjang hari dengan yos truli. hekhek. gedik lah kau sha, kau suka betul orang layan kau bagai puteri sehari. :P
dia belanja sha makan, lepaih tu bawak pi Akar Vs. Kukubesi dengan Ain Nadiah Othman, besfren saya juga.


this is Ain Nadiah Othman

This is Nik Ezzat

And they're my little sweethearts.

Then, lepas dah berbecok becok dengan joyah dengan Nick dalam kereta, tunggu la si Amer 'Arif, dan tunggu, dan tunggu, dan tunggu lagii.
saaaampaai dia datang.
tapi lepas tu dia dengan muka innocent macam memang langsung tak nak jumpa Sha yang dah macam anak kecil disini,
"I datang nak tengok Monoloque. :D" Finee Amer whatever whatever.
hahaha.

Amer 'Arif is a cool close college friends by the way people. (=

muka kita orang x sama, harap maklum

Sha terpegun dengan benda ni sebenarnya.
negara kita ramai anak kelahiran artistik. kebanyakkanya melayu.
bravo bravo.

:D

Monday, May 16, 2011

seorang durani.

setiap langkah ke hadapan, aku menapak dengan hati tabah. muka ku dingin seolah - olah tanpa riak. tidak heran dengan keadaan sekeliling. TIPU ! hati aku dah macam tsunami melanda. gelabah tak tentu hala. kalau boleh lari pusing ke belakang seribu langkah sesaat, dah lama aku buat. oh tapi tak boleh. aku harus buktikan pada mereka yang aku boleh. aku tegar. campaklah pada aku segala bagai hipokrasi kau. segala pandangan sinis. segala benda cabaran.
aku pandang sebelah mata. *rolling eyes.*

fuhh. breathe.

kepala durani bermonolog sendirian. artis sampingan ? gila glamer? kejar populariti? apa lagi yang orang boleh campak padanya. tidak tahukah mereka kata - kata itu seperti sembilu. pedih hirisannya. tahukah mereka, cita - cita durani, nawaitu durani, nyawa durani bukan itu semua. hah. manusia hanya tahu mengkritik. membuatnya tidak.

satu komen. seribu ulang suara. seribu gaya cerita.
inilah ceritanya anak teater.
anak teater yang hanya berbahasa asing.
jarang sekali menggunakan bahasa ibunda.

"kau lupa diri!"

"tak sedar dek untung!"

"kau ingat kau bagus?!"

WAHH.
pandainya mulut berbunyi. pernah ke kau duduk minum teh tarik dengan aku kat mamak. kau tidur sebumbung ke dengan aku untuk kau dengar setiap patah kata kata aku!
BINGIT !

jerit hati durani lagi.
tak berguna memberi motif sebenar pada mereka yang hanya tahu bergossip. tak guna lah durani, untuk kau menitiskan air mata demi bunyi bunyian tidak merdu ini. remeh lagi tidak benar.

Baba,
wherever you are. look at me. its me baba. its durani. Im a big girl now baba. I don't wanna trouble you anymore baba. I can carry myself now baba. Please come back. you don't have to stay. I just want to meet you baba. I thought this might be an easier way for you to meet me. baba, i know this is too much to ask. but how i wish you would wisp my hair slowly. i dream of you often baba. looking at me lovingly. I never wanted you to go.
but you did . . . and i don't know where you are.

mereka tidak tahu kisah durani.
mereka tidak tahu hati budi durani.
mereka tidak kenal diri seorang durani

siapa mereka?





Tuesday, May 10, 2011

Time.

I know i've got so many things to say in my head.
nak lepaskan semuanya di skrin putih tertera dihadapan mata.
nak mengadu domba, nak menjerit,
tapi tak nak disimpati.
but its not worth it.

someone once told me,
'if you nothing good to say, then its best to keep quiet.' ~unnamed.

so effective solution ke kalau aku bercerita isi hati disini.
nope.
some things are best kept secret.

Jadi inilah yang saya nak berkongsi hari ini.
to be strong.
headstrong,
come hell or high water,
come rain or shine, (dlm kes ni hari semakin panas di tanah air)

senang cakap susah nak buat.

stay true to yourself,
people say.
and i get the message.

so now my head is spinning this tune,
ain't no mountain high enough, ain't no mountain loww.

believe me im trying my best to breathe everyday, to not hold on, to let go. and i have,
but i just need time to recover.
time to stand for myself again.

i'll live. i'll laugh. i'll love. . . just not yet. (:

Friday, May 6, 2011

Air Mata.

hailaa air mata,
kau x penat tumpah ke?

berhari hari kau asyik turun macam waterfall, badan aku yang penat, mata aku yang bengkak,
cuba tahankan sikit,
jangan lemah dengan bisikan bisikan kepala tu.
x bosan ke?

heyy, penatlah kalau setiap dugaan yang kau hadapi kau kalah,
yang kau tahu, simpan buat diri sendiri, buat pekasam.

nanti bila dah sakit, air jatuh lagi.
cukup lah tu.

~bicara kepala aku kepada hati. dugaan hari ke hari. ~ be strong natasha, you'll be okay.