Saturday, April 9, 2011

she will be loved (:

My Mp3 has been repeating the same song on and on and on and on but somehow this song never gets me tired, listening to it over and over again. Every time sha dengar lagu ‘She will be loved’, i feel like flying. Lagu ni bagi semangat to girls out there that there will be some one out there that is going to love us irrevocably.

Sometimes you need to listen to words of inspiration repeatedly even though you already know the answer.

Sometimes, you just need to see it.

Just like this popular song, Girls we are beautiful in our own special way. We just need the faith to see it.

Am not just sayin’ this, tapi betuuul.

Here’s some quotable words to listen to. (;


Believing in your dreams makes your life happier. ;)





yeap, you hold on for so long, there's no reason to give up.

you're beautiful. don't forget it.

Wednesday, April 6, 2011

Food for thought.

Tiba tiba screen laptop ini blank...
Takde idea apa nak berkongsi.
Tapi, nak jugak bercerita, berceloteh sebab terasa macam ada banyak benda yang nak dikongsi bersama.
Tapi, seolah olah semua yang nak dikongsikan sekarang ni macam tak best.
So, Otak pun ligat berpikir... hehe, takdelah pikir banyak mane sebenarnye sebab dia blank, stone, macam frozen.
lalalalalala~~
AHAHH!! I'veGotIt!!!

Hihi begitu teruja lepas dapat idea nak cakap pasal ape. hehe

Harini, shasha n maktok sha pegi HUKM nak pegi monthly check-ups for mata maktok.
pegi naik lift, belok kanan, belok kiri, terus, duduk di waiting room patients from 9 till 12 doing absolutely nothing sebab ramai gila orang tunggu maktok untuk dicheck doktor, pegi makan, and habis makaaaan. . . sampai lah kita orang berdua nak naik teksi untuk pulang ke rumah.
nasiblah kan dapat taxi driver yang macam mane, yang banyak cerita, yang serious, yang lawak jenaka.
but unfortunately dapat yang banyak cerita, tapi all eyes on him pun gaya. -.-

Tak kisahlah, dia nak cerita sekali ape pun. tapi tiba2 dia keluar cerita bab politik.

alahaiii, bosaan. -____-"

Sha belum cukup umur untuk mengundi, jadi sha considered muda lah. hihih. :D
ehh okay back to the point.

So pakcik teksi ni mula dia cakap pasal qada' dan qadar Tuhan, tapi lepas tu cakap isu sensitive.
tak ke terpesong sedikit tu???
Sha bukan voter untuk mana - mana pihak, malahan kurang arif tentang semua pihak. yang sha tahu cuma BN, PAS and PKR.
tak ambik pusing pun. ish tak senonoh betul perangai law student nih. -.-

Tapi tiba - tiba sha jadi sensitif sikit dengan cara pakcik ni bercerita macam dia tahu semua. Seolah - olah kerajaan Malaysia ni memang habis makan duit rakyat je gaya.
dia dok pertikaikan duit minyak, harga tol, hak rakyat malaysia saaampai ke gaji ahli adun dengan rumah besar berjuta million dia orang. hailaaaa -__________-"

Saye pun ape lagi buat muka bosan yang tak boleh terima.
Bukan sebab saye ni memang kaki pro-politik. tapi saya tak tidak adil kita manipulate kerajaan kita sendiri.
mempertikaikan duit minyak tu pada sha ridiculous.
Sebab kita sudah dapat banyak subsidi daripada kerajaan.
imagine
an average price for oil in the US in minimum is 3 USD.
an average price for oil in the UK in minimum is 3.5 Pounds.
an average price for oil in Malaysia is BELOW 2 Ringgit Malaysia.

kalau tukar dollars to ringgit malaysia, we have to time 3, maksudnya 6 ringgit harga minyak di US.
kalau tukar pounds to ringgit malaysia, we have to time 5, maksudnya 10.50 ringgit harga minyak di UK.

So, friends, don't you think its more than fair that the government has helped for than enough ?

bila pak cik ni mempertikaikan hak rakyat malaysia pun sha terpikir, hak apa yang dia pertikaikan sangat tu ???
padahal, negara kita ni full of oppurtunities untuk build ourselves better.
berapa banyak IPTA and POLITEKNIK untuk rakyat malaysia disediakan semata demi rakyat memperbaikkan diri dari sudut pendidikan?
berapa banyak pertolongan kewangan disediakan kerajaan untuk rakyat yang betuk betuk memerlukan ?

haaa, think about it. . .
Okay, i'm not saying there is NO bribery occuring in our country and NO corruption. tipulah.
but then, negara mane yang tak ada ? ? ?
This will not change, kalau pendirian individu tu sendiri tak berubah.

think about this. . .
food for thought.
;)