Monday, March 28, 2011

Little sister name Marsila

Mama said Annis is growing up.
and becoming more and more like me.
I take that as a compliment. =P

dia dah pandai nak tangkap gambar mcm kite - kite yang suka 'bergambar' ni. cam-whoring katanya.
But the fact that she is just 9 years old tickles me head off.

*kids nowadays. rolling eyes *

But I love my little sunshine eventhough Shasha suka marah dia. Hep, jadi kakak kena garang.
=P

But its fun having a sister you can bring shopping and dressing her up all the time like a real life doll only that she speaks and its more fun when she tells you,
"Along, baju tuh tak cantiiik"
Amboii dia dah pandai komen sekarang. -.-



This is my little chikedee. We call her 'Bulat' at home. HAHA

P.S. i love you little sunshine. :*

Sahabat handai =P

Semangat betul nak buat entri ini.

Hehe. Ni Sebabnya sha dah lama tak jumpa Anisah Salamat and Ezzan kamarazaman !!
and then sebab tengok gambar Anis kat Fb sha sakit hati sebab kita dah berkurun tak bergambar bersamaa. :'( Tsk tsk . . .
Tapi takpe...
Tengok skill terendam saye pi copy paste gambar kami semua !
HAHAHA.
inilah kerja seorang penganggur. =P
rasanya COMEL jugak gambar ni sebab bukan semua orang akan buat dengan penuh kasih sayang.

so I present to you . . . . Jeng Jengggg.


HEHEHE. Comel kaan. =P
Hahahaha.
Priceless betul. . . .

Anywayy, harituh sha saje jeee ingin berkomunikasi dengan anis sebab 'rindu'
tapi malangnya dia mengenali saya dengan lebih mendalam.

inilah conversasi yang telah mengambil tempat pada hari itu.




hahahahaha. kurang asam betul anis.

okay itu aje bye bye. :D

P.S.

I miss you and I love you. ;)

Wednesday, March 23, 2011

Life-less.

Hari hari Kerja shasha yang ni :


Tak pun yang ini :

Oh kawan kawan tolong lah saya, saya dah kebuhsanan yang memang tak boleh diterima akal !

Hari tu ada convo yang agak lawak antara shasha dan mama.

Shasha : Mama, along dah bosaan, nak buat kerja ape ni ?

Mama : Pegi lah sekolah tolong Cikgu Syed dengan wartawan tu. Kan shasha suka buat menda tu semua.

Shasha : Alah mama, nak buat kerja yang boleh buat duit. Huhuhu. takda duit tak boleh keluar . . . (Double meaning dalam kepala. hikhikhik)

Mama : pegilah buat amal jariah sikiiit. duit je pikirnye.

Shasha : -_________________-" (padan muka. kena sebijik)

HEHEHE,
so off I went to school today to meet up with my Fabulously cool wartawan Cikgu, Encik Syed.

Unfortunately, there's not much to do, but a few little little tid bits. Ouh Well, I'd rather do those little little tidbits than doing nothing at all.

It beats staying at home.

P.S
Got any cool ideas ??? Do COME and TELL me.
;)

Sunday, March 13, 2011

Stress and dan lain lain. :D

Semakin hari aku nak habis Asasi, makin banyak pulak masalah yang menimbul - nimbul.
Tapi daripada aku mengeluh, aku fikir Tuhan sayang kat aku sebab dia nak uji aku. Lagipun, ape sangatlah ujian aku setakat bergaduh dengan kawan, pandangan sinis orang berbanding dengan orang lain yang tengah ada masalah Global macam Tsunami dan gempa bumi dengan Japan tu.
Please lah Shasha, Jangan jadi selfish. masalah kau bukan masalah dunia.
Jadi aku bersyukur, sekurang - kurangnya Tuhan menguji aku yang Dia terasa aku mampu handle, bukan sampai aku tak mampu bawa diri. Alhamdulillah.

Ehh, tapi jangan ingat aku android yang begitu oblivious dengan surrounding aku. Ohh tidak, aku tidak sebatu itu. Terfikir jugak nak post blog ini demi melepaskan amarah dan hangin yang terbuku di hati. Tapi fikir - fikir balik, buat ape ??? no use.

Yes aku tengah stress dengan persekitaran aku buat masa ini. sampai kan ada satu malam aku tanya Nina ( si roommate yang menempat di katil siri D) ,

HANNY : Nina, Nina , orang kalau dengki yang lain, yang lain tu lebih bahagia kan ?

NINA : Yeap Hanny, jangan risau insyaAllah, Tuhan jaga Hanny.

Aku tahu bukanlah ahli agama, aku bukanlah alim sangat, solat pun aku tuang. Im a girl who admits she makes mistakes.
Tapi aku tahu limit aku.
Ohh, tapi jangan ingat aku ni angel atau bidadari.
ouh sangat tidak.
Aku tak cakap aku tak hangin, aku tak menyumpah seranah, aku tak sedih.
Memang tak aah weyy,
Tapi aku rasa tak kuasa untuk melayan perangai yang meleret - leret. Buat ape ???

But don't think that my silence, ignorance, quietness constitutes that im in the wrong.

Cumanya aku rasa aku takkan dapat benefit malah menambah dosa kalau aku bukak mulut.
ade orang penah pesan, ape yang kita cakap, at one point, akan bunyi lain dan jauh terpesong dari ape yang kita cakap.

Penat lah wey.

Cuma yang aku sedar dalam semua experience ni, yang masa ini lah kita akan jumpa kawan2 yang akan peluk kita, dengar celoteh kita tak habis habis, tolong kita bangun saat kita memang dah jatuh tergolek memang tak mampu nak bangun, semasa kita SEORANG.

Aku tak mahu meburukkan sesiapa, mengaibkan siapa siapa. bukan hak aku untuk buat semua itu.
Siapalah aku untuk buat semua tu pada orang. ???

'Life is simple, make the best out of it.'

P.S.
Thank you Nina, Atien, Anis, Farah, Malya, Dura, Tasha, Iera, Amer, Nik, Anis, Ezzan, Sheikh, and especially Amar.

From the bottom of my heart I love each and everyone of you no matter what. :')