Sunday, January 9, 2011

Change.

We don't know the future.
Remember my Vows ?
Yeah well i guess i broke half of it in one day today.
How do you become a good person ?
How can not be judgmental on what others do ?
To accept an individual you know nothing about.
You see yourself drown in the midst of a fake adversary.
Say-ing is easy.
Do-ing is another prospect.
Accept-ing
Truly changing.

Its not that easy.
It takes a wholesome amount of courage and bravery to do it.

Tuesday, January 4, 2011

Resolusi tahun baru ;)


Kalau tahun dah tukar, Calendar tepi katil yang kecik pun kena tukar lah kan. So mestilah bersemangat orang nak tukar Calendar kan sebab Seventeen Magazine setiap mesti akan bagi Calender free tu yang suka tu. hehehe.

Tapi tengok mama cakap kan kalau nak pakai Calendar baru, kena kemas bilik. Muka pun terus -______________-"
penyek tak bermaya. macam nak menangis je rasa sebab kalau dapat kemas bilik Hanny Natasha memang satu accomplishment yang memuaskan sebab bilik full of barang.

So bayangkanlah ye rakan - rakan sekalian, saya berkemas dari 1.30 TENGAH HARI sampai pukul 7 MLM !!!
kan dah cakap macam complikasi sungguh. sampai Joyah telepon pun nak ajak orangp egi Burger King jumpa SIKs orang jawab, "tak boleh la adekk, kena kemas bilik. huhuhuhu. sedih nii nak ikut." :(
patu Joyah pun jawab, "tak pelah weyhh, aku paham aku paham kalau boleh kau nak lari dari situ jugak kan sebab kau nak jumpa aku, kau rindu aku kan. cepat pegi kemas bilik tu."

So, kemas balik bilik. dan akhirnya...
tadaaa! dapaaaat siap akhirnyaaa. huwaaaa! MISSION ACCOMPLISHED!
orang berbangga sebab dia dah macam bilik taman bunga seperti orang idam idamkan sebab orang tampal the dinding stickers tingy mageeegy teeeheeee.
HOH, menyampah. -.-
hehehe seee mcm masterpiece pulak . :P *perasan shasha perasan*

So anywayy... seperti biasa orang akan tanya he same old question. . .
"What is your NEW YEAR Resolution?"
what should i answer?

dah empat hari dah new year. orang nak buat entry new year puun macam teragak - agak.
Ilham x sampai sampai. stuckk...
Sebab selalunya kita hanya pandai berkata - kata. buatnya tidak. pernah anda dengar pepatah kata ini???
Ya pastinya anda pernah. And tak boleh la menegakkan benang yang basah kalau dekat diri sendiri pun buat benda yang sama. buat janji kat diri sendiri, sendiri tak ikut. -.-
Jadi choose your words wisely.
bukan senang nak akur pada janji pada diri sendiri sebab as the saying goes,
"YOU are YOUR worst enemy" ;)

But then Mdm Bhajan kelas BEL 332 bagi kitaorg bace this inspiring piece on Impossible is nothing.
Ceritanya berjela jela panjangnya sampai orang terpike, "satu muka surat editor ni tulis tak penat ke nak cari info?
panjangnya dia tulis sampai boleh fit into one whole page of a THE STAR paper."
Why do i keep repeating THE STAR paper ???
because THE STAR paper is not an A4 paper, its the long big one. So you can just imagine when you have been passed such a looong article to read ?

Tapi akhirnya cerita tu berjaya dihabiskan. the essence of the piece is that we can achieve something if we put our mind up for it.
dia ceritakan bagaiman Walt Disney sanggup menerima 300 rejection untuk mendapat modal untuk build Disneyland.
Dia ceritakan bagai mana KFC Colonel Kentucky sanggup mencari modal dan terima 1000 rejection baru dapat modal untuk menajayakan ayam Finger lickin' Goodnya.
dan dia memberi contoh seperti Thomas Edison yang tidak mengalah pada masalah dan sanggup cari 10,000 solution sebelum dapat mencipta lampu!
bile orang tanye Thomas Edison, "Kau tamau quit ke ?" or "Kau tak rasa macam failure ke? tak nak mengalah pada takdir ke bahawa manusia tidak boleh buat electric bulb tu?"
si Eddy (Thomas Edison) pun menjawab dengan menggaru kepala ? " buat ape aku nak quit? kenapa perlu aku rasa macam loser? sedangkan aku dah jumpa 9000++ cara yang tidak akan berjaya untuk menghidupkan light bulb elctric."

Haaaa. . .
Agaknya la kan, kalau kita sebagai manusia...
Genrally, so saying . . .
lepas 3 kali mintak scholarship, tak dapat dah give up. tawar hati.
ataupun, buat Problematic Add maths Questions tak dapat answer dah biul langsung baling je buku jauh jauh.
ehh tak tak tu saye je. :P
hehe. you choose your path aint that right ?

So my new year resolution would be simple ;
When I aim at something right, though how high, i reach it. no matter what.
my small goals for now would just be to start doing homeworks and studying every night.

If a normal person like Ghandi can change the world with his spirit,
why can't we change our attitude with homeworks. Right ?

P.S.
Impossible is nothing.
Because in the word "Impossible" ,
it actually means " I Am Possible " ;)

Happy New Year. 2011.