Sunday, September 26, 2010

A perfect Contradiction.

Contradiction is supposed to be bad.
Contradiction is your opposite relation.

BUT...
Sometimes life is like zee magnet.
they attract the opposite.
magnetism develops when the south pole attracts the positive energy
whilst the north pole attracts the negative enercy.
Jadi wajarlah kalau hidup ni pun tk ubah mcm magnet.
yang berlainan dgn kita,
kita suka. dan yang sebaliknya.
Seperti...




Saturday, September 25, 2010

Dream of Prince Charming

SAYA TAK TIPU!!!

betul saya mimpi prince Charming.
Prince Charming saya tu sangat baik melayn kerenah merepek saya ni.
Sehinggakan dia hanya senyum melihatnya.
huish, Im such a dreamer.
Tapi malangnya, Farah fareiza bt. Zainol kejut saya lepas tu sbb dah nak dekat tgh hari.
saya bangun tesengih sengih. -___-"
then, Fatin Syakirah cakap, "jadilah tu mimpi hanny." dia menyindir.

Prince Charming saya buat saya gila bayang.
Dalam mimpi saya takut dengan dia.
Kenapa?
Segan aah!!
But this is what we call a dream. then reality hits strike, and it is all over.
:'(
Tak kesah lah orang nak cakap apa,
yang penting saya kesah,
sebab ini mimpi saya.
saya punya cerita.
:D

P.s. life is too short to be a reality. make it dreamy, full of fantasy.

Monday, September 6, 2010

Apple Ka Dapple

So I came across this NICE quote while browsing randomly in google.
have you ever heard of a saying "be like apples? no?" i thought so too.
So moral of the Story,
Girls be Apples. =D

Buka with Zee schoolmates.

Oleh kerana sudah lama tidak melihat wajah wajah rakan2 kesayanganku ini,
mula saya segan nak datang -___-" JANGAN GELAK TAK BAIK TAU!
tapi saya datang jugaa. I'm glad i did. :D
makannya sedap dan kami dapat main mercun seperti kanak2 12 tahun.
Kenapa kita cepat sangat memebesar nii???
Not Fair.
Seperti tidak sangka we were talkin' bout college and stuffs.
seperti baru semalam juga kita tengah pegang pastyear SPM papers.
Ouh how envious time can be...




PN. NAZIDA

WAAAH. begitu influential lecturer aku yang seorang ini sampai boleh jadi title blog ku.
hihihi.
Nak prepare untuk forum itu senang, tapi nak memuaskan hati Pn. Nazida itu yang menjadi satu Cabaran. Oleh kerana mahu menjadi yang terbaik di hadapan mata Pn. Nazida, Kami - Kriss, Kiki, Fiqa M, Fiqa N, Shiqa and your truly, HannySha - bertungkus lumus membuat research yang sebenar - benarnya!!
Tajuk yang telah dimenangi atas cabutan undian...
(suspence music please!)
"ARTICLE 153: SPECIAL RIGHTS FOR MALAYS AND SABAH AND SARAWAK".
macam professional je bunyi. -___-"
berhari - hari kami berkampung di Pertustakaan Tunku Abdul Rahman II (PTAR 2 for short)
and bertambah hari lagi cari research di sesawang global. hehehe.
Dan akhirnya, hari yang dinanti nantikan tiba!!!
dengan berkat bismillah, kami menjayakan forum dengan lancar.
here comes the best part,
Pn. Nazida akan tanya satu group, satu soalan,
kami konon dah bersedia untuk soalan dia, konon soalan dia susah...
sekali....
"What is the meaning of Bumiputra?"
HAMIKK!!!
tercengang semua orang macam baru nampak hantu. Meaning of Bumiputra pun tatau. -__-"
peak of the day, we did our best, and we did well.
P.S
the answer is Constitutional Convention - a regular activity done such as unwritten law.