Wednesday, February 24, 2010

lets go to work!!

hahahaha, sapa nak trima offer ni??? hahha,
ye memang aku merungut sebab aku ckp byk kerja,
lpas tu bila tade kerja ckp bosan tade pape nak buat,
lpastu kau nak kerja apa cik hanny?!
goyang kaki sambil duit msuk!
tapi ade ke??? HOH! dlam mimpi.
anyway, dah ckup lah mrungut tuu. sebenanya tak lah teruk sangat kerja ni,
ada masa dah x than kebosanan pegi serang kedai kawan. lpas tu lpak lpak sampai rase perlu msuk kdai balik. hahaha, ade up n downnye.
x pyh crite pasal down, x best buat sdih membaca,
nilah yang up !! bole jumpa kwn macam pergi skola!! terubat rindu.
lokasi kami di balong collection n just nice perfume bertapak di palza masalam (cehh, saje nak buat nama mall 2 glamor skit. (-___-")










Tuesday, February 23, 2010

friends....???

topic ni memang mengelirukan. sebab sha tak faham yang mana betul yang mana kurang betul.
okey, btul manusia ada pelbagai perangai dan xde yang sempurna in n out.
tapi lepastu bukan jugak dalam hati kita kalau kita boleh accpet some1 2 100% kan???

yang tak betulnya, knapa macamtu senang kita berkawan dan bercerita segala bagai isi hati tapi lepas tu esoknya kita berubah jadi seorang yang lain???
lepastu knapa kita tak boleh nak kompromi dgn kelemahan rakan kita?

i feel like sometimes there's this barrier between us.
whoever you maybe,
i feel like i've always tried my best just to b a good friend.

but then its as easy for you to let go.

but then,
i'm not perfect as well,
saya tahu saya ada kelemahan saya,
mungkin perasaan nak trust kna dibina, i agree!!!
tapi kenapa sampai saya rasa saya nak maki hamun, menjerit, segala - galanya kalau betul awk kawan saya???
sebab apa yang awk buat pada saya buat saya kecil hati, saya mengaku. saya sedih teramat sangat sebab kawan saya buat macam ni pada saya.

dan memang salah saya pun! sebab saya terlalu sayangkan persahabatan ni sampaikan awak buat saya macam ni pun saya buat derkk je. saya buat as if saya tak tahu ape ape.
tapi awak buat macam saya tak pernah hidup dalam kamus hidup awak....
apa lagi saya nak cakap??? kalau dah yang buat pada saya ni tak lain, tak bukan kawan saya sendiri...

Sunday, February 21, 2010

cerita duka. :(

okayh okayh. tengok title nmpk sedih. well mmg sedih pun. orang sedih teramat sangat smpai tak tau boleh nangis ke tak. hmmm.... tapi tape, hidup perlu diteruskan right???
btul sha btul. maslah utama saya dikala ini ialah sebelum saya mendapt yang akan menentukan hidup saya, saya nak buat nama sehingga saya terkenal seluruh dunia!
okay sha berhenti bermimpi. -____-"
kurangkan sedikit...
sehingga saya boleh tarik nafas dan melepaskannya dengan lega. tak mau lah life melangak kat rumah on9 ntah brapa jam or kerja pagi petang siang malam hanya kerana mata ni asyik nampak $$. bapak bosan doh.
hmm....
okeh okeh. tolong saya, beri cadangan.
:D

Wednesday, February 17, 2010

Valentines filled with love. :')

Tgk tgk title msti korg dah suspect dengan boyfriend imaginasikan???
TET TET.... ouh tidak sama sekali. Tapi saya bersyukur kerana mmg saya diperanjatkan dengan kejutan pada valentines itu. oleh kerana baru masuk kerja 3 hari, saya mana boleh cuti. Ingat kedai aku ke nak buat macam tu. dalam mimpi. -_-"
sebab tu lah sha pun tak dapat berjalan ke hulu ke hilir dengan pakcik makcik yang turun dari S'pore. T_T

tapi lepas tu... guess wht???

dia orang datang lunch dengan saya! :') happy tak terkata waktu itu. walaupun dapat spend satu jam dengan dia orang tapi tapelah, asalkan dapat gakkan?? hehehe....


happy sbb saya dibelanja SUBWAY! haha, poket money everyday ta cukup ouhh.. :D

in the end, i spent valentines day surrounded by my loved one. i can't ask for anything better. (:

makan makan sama mama

tulah kasih sayang namanya. :') spatutnya saya habis kerja tepat pukul 7.00 mlam tadi. tapi dugaan melanda bila hujan datang dengan lebatnya pada pukul 6.30. haihh, macam tamau bagi sha balik je and buat keje smpai mlm. terima kasih daun keladi. erkk? ada ke? tape guna je.
:P
jadi saya pun menelefonlah ayahanda tersyg patu papa pun cakap, "Papa tak kluar ofis lagi ni?macam mane?" :'(
saya pun cakap, "tapelah, along naik teksi je."
Skali, semasa tgh tlg customer cari perfue yang serasi dengan diri empunya, MAMA MUNCUL!!! tsk tsk... terharu daku sbab mama baru balik dari kerja dengan muka dan badan yang nampak sangat kepenatannya datang amik anak dia.
I lOVE YOU MAMA!!!
lpas tu ktaorg pun pegi makan kat pelita sama sama dan mama blanja sbb saya blum gaji. (-__-")
tak semua orang se bertuah saya. Amin... :D

Tuesday, February 16, 2010

perlu ke kami kerja???

hik hik.

sebetulnya selepas mula jadi ala - ala perfume girl, sha dah mula nmpak sikit apa akan jadi klau kerja stakat nak wang saku.

Wahh!! bangun awal pegi kerja, balik, rehat tunggu untuk esok nak kerja.

macam tade life langsung.

haiyooo... macam ni hidup sha nanti bile dah habis belajar???

routine harian tak akan berubah selama 35 thun shingga daku pencen...

waaaaa.... tamau tamau.

kesimpulannya rakan - rakan, belajar lah rajin2.

SELAMAT!!



Assalamualaikum, hello, hai, hey, hoi :D


disini mulalah saya ingin merepek bercerita.


tapi dari mana nak mula, i oso donno laaa!


atas pengaruh rakan baik yang suka bermadah bercerita.


saya pun terpikat nak menaip dalam blog ni.


ermm...


sampai sini dululah! haha..


:D